5 PILULE GREU DE ÎNGHIȚIT

Data viitoare când simți că mereu ai pofte, nu te mai simți singur, eu când am scris „bombe” m-am gândit direct la ălea din biscuiți și cu cocos… #LaTățiNiGreu :))

5 adevăruri greu de înghițit, dar care îți vor face viața mai ușoară:

1. Nimeni nu e responsabil de fericirea ta:
Știu, știu, sună dur și acum îți vine să arunci cu laptopul după mine, dar nu mai consuma resurse interne din sufletul tău ca să aștepți ca altcineva să îți ofere fericirea. Doar tu ai puterea să îți schimbi viața! Puterea aia e doar în interiorul tău, trebuie să o descoperi.

2. Nimeni nu îți datorează nimic:
Nu mă refer aici la colegul care trebuie să îți dea bani înapoi după ce i-ai împrumutat 50 de lei pân’ la salar, mă refer că tu și doar tu ești liderul propriei tale vieți iar asta înseamnă că va trebui să muncești pentru ce îți dorești. Sună dificil dar asta te face special și unic în felul tău.

3. Să te bazezi pe potențialul oamenilor și nu pe cine sunt în prezent îți va cauza doar durere:
Cu cât mai repede renunți la ideea că toată lumea va fi punctuală, responsabilă, serioasă și cumsecade, cu atât mai repede te vei salva singur, în avans, de o tonă de probleme și dezamăgiri.

4. Nu toată lumea gândește ca tine:
Ceva ce e total logic pentru tine, poate fi extrem de bizar sau ciudat pentru altcineva. Noi oamenii suntem un amalgam de milioane de combinații de principii, experiențe, sentimente, valori și gânduri. Ceva ce pe tine te șochează, pentru altul e o banalitate. Ceva ce pe tine te sperie, pentru altul e o sursă de amuzament.
Comunică! Întreabă și vei afla. Cere și vei primi.

5. Nu există momentul perfect:
Viața este și va fi haotică. Văd asta nu doar la mine, dar și la clienții mei. În programul meu de coaching de 11 săptămâni, foarte rar trece perioada aia de timp fără să se întâmple ceva. Am avut clienți care au divorțat, alții care au plâns, am avut clienți care au rămas fără permis sau care au avut deces în familie…
Nu te mai baza că vei acționa când totul se va liniști și va veni ”momentul perfect”, pentru că nu există așa ceva. E un mit la fel de mare ca și ”mâncatul seara îngrășă!”

Cunosc o persoană care în 2013 când m-am apucat eu de sală, mi-a spus că ar vrea să vină cu mine. Și a continuat să îmi tot spună, cel puțin de 3 ori pe an, în fiecare an de atunci. Care e problema? Că ultima oară când am verificat, calendarul arată 2023 și el încă îmi spune, încă vrea, încă ”ar veni”.

Nu știu ce tot așteaptă dar e înfricoșător gândul cât de repede a trecut un deceniu în care el a rămas doar cu o dorință.

În goana după ”momentul perfect”, probabil dorința aia deja s-a transformat într-o frustrare. Și problema la asta știi care e? Recitește 1, 2 și 3 (: